České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

První tým žen u nás se sešel po osmadvaceti letech

Průkopnice českého (a vzhledem k tomu, že se jednalo o socialistické Československo, tak vlastně i slovenského) ženského ragby se sešly po letech. V neděli 14. 10. 2012 se při příležitosti turnaje II. ligy ženského sedmičkového ragby v Říčanech znovu sešly členky vůbec prvního ženského ragbyového týmu u nás. Díky tomu, že tento tým zahájil svou činnost tréninkem 6. 4. 1984, šlo o sraz po více než osmadvaceti letech. Říčanský ženský ragbyový tým byl jediný svého druhu v celém tehdejším Československu a pokud je známo i v celé střední a východní Evropě. Říčanské dámy tak neměly soupeřky. Naštěstí jich bylo tolik, že dokázaly v patnáctkovém ragby postavit týmy dva – Červený a Černý – a exhibiční utkání se při různých příležitostech konala mezi těmito dvěma týmy.
Tým fungoval až do léta 1987 a prošlo jím celkem 54 hráček.
Na setkání po letech se sešlo dvacet hráček a oba tehdejší trenéři.
Děkujeme Mílovi Kohoutovi za informace i fotografie.

První utkání 30. 6. 1984

Sraz po osmadvaceti letech: 14. 10. 2012

« »