České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Anglie – Nový Zéland 17 : 8

V úterý večer se v armádním sportovním středisku v Aldershotu odehrálo druhé ze tří podzimních střetnutí Anglie a Black Ferns. Opět na utkání dorazila početná skupina diváků, tribuna stadionu byla úplně plná. I podruhé vyhrály Angličanky, takže už teď je jasné, že jsou vítězkami celé série. Ale opět to byl těsný boj.
Angličanky zahájily překvapivě suveréně a na dlouhé minuty zatlačily Novozélanďanky do defenzívy. Přehrávaly je jak v roji, tak v útoku a Novozélanďanky jen hasily jeden požár za druhým. Z tohoto náporu ovšem Angličanky vytěžily pouze tři body za trestný kop Emily Scarrattové. Naopak v době jejich největšího náporu se jim z ojedinělého protiútoku utrhla Shakira Bakerová a položila. Rázem Novozélanďanky otočily stav na 3 : 5. To jim dodalo sebevědomí a začaly vyrovnávat hru. Viditelně se poučily, že přes roj to nepůjde, a všechny míče rozehrávaly co nejrychleji na útok. Angličanky ovšem bránily úspěšně. Naopak po chvíli položila za Angličanky Gallagherová a po prokopu Scarrattové Angličanky opět otočily skóre na 10 : 5. Hra byla velice rychlá a neustále se přelévala ze strany na stranu, nicméně skóre takto vydrželo až do poločasu. Na začátku druhé půle se obraz hry obrátil. Black Ferns útočily jako divé a Angličanky se usilovně bránily. Novozélanďanky si v blízkosti anglického háčka vybojovaly penaltu a Brazierová snížila na 10 : 8. Hra se začala viditelně zpomalovat oproti ďábelskému tempu prvního poločasu. Angličanky začaly střídat jednu hráčku za druhou a zřejmě i díky tomu opět srovnaly krok a posléze začaly mít zase mírně navrch. Postupně poslaly na hřiště celou lavičku. Deset minut před koncem dostala Gallagherová žlutou, takže bylo jasné, že Angličanky dohrají ve čtrnácti. Ale vůbec to nebylo znát. Angličanky převzaly iniciativu a ta vyústila v další pětku. Po rozehrání na útok si pro ni došla Watmoreová, Scarrattová přidala dva body z kopu. 17 : 8. Po vyloučení McLeanové za opakované neuvolnění míče v rucku sice Angličanky dohrávaly jen ve třinácti, ale Novozélanďankám už nic nedovolily.

27. 11. 2012, 20,30 hod
Anglie – Nový Zéland 17 : 8
Aldershot Army Rugby Stadium

Poslední utkání se hraje v sobotu večer na Twickenhamu a bude přenášeno televizí.

« »