České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Anglie zahájila vítězně

Listopadovou sérii mezinárodních utkání letos zahajovaly ženy: hned o první listopadové sobotě utkáním Anglie – Francie. Anglie měla Francii co vracet, obě loňská listopadová utkání totiž prohrála. Oba týmy postavily řadu mladých hráček, nicméně na kvalitu hry to nemělo žádný vliv. V první půli byla aktivita na straně Francouzek. Téměř po celou dobu vedly a Angličanky jen dotahovaly. Po deseti minutách vedly Francouzky už 10 : 3, když Jessy Tremouliereová nejprve kopla penaltu, pak pokládala pětku a Aurélie Bailonová prokopla kop po pětce. Za Angličanky snižovala úspěšně provedenou penaltou Amber Reedová. Angličanky se bránily zuby nehty a pomalu začaly vyrovnávat hru. V osmnácté minutě Reedová snížila náskok Francouzek další úspěšně provedenou penaltou na 6 : 10. Pak dostala žlutou Guiglionová a Francouzky byly na deset minut ve čtrnácti. A toho Angličanky využily. Danielle Watermanová přesprintovala francouzskou obranu a Angličanky šly o poločase do šaten s jednobodovým vedením 11 : 10. V druhé půli nastoupila z lavičky Joanne Watmoreová, známá sedmičková rychlice. Při své premiéře se hned po pár minutách dostala k balónu a skórovala. Reedová přidala další dva body díky kopu a Anglie vedla už 18 : 10. Nyní dostala ovšem žlutou kartu Heather Fisherová a ve čtrnácti hrály Angličanky. Francouzky začaly využívat převahy svých rojnic. Zatlačily Angličanky na jejich polovinu a nutily je k chybám. Při jedné z nich Bailonová proměnila penaltu a snížila na 18 : 13. Po návratu Fisherové z trestné lavice ovšem Anglie na závěr opět udeřila – pětku pokládala střídající mlýnovka Fiona Davidsonová.
Konečný výsledek:
Anglie – Francie 23 : 13

Anglii teď čeká třízápasová série s Novým Zélandem, Francie hostí na dvě utkání tým USA.

Joanne Watmoreová se usmívá a má proč: pokládá svou první reprezentační pětku v patnáctkovém ragby.

« »