České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Anglie přebírá vládu

Anglie zvítězila i v třetím utkání s Black Ferns a po úvodním vítězství nad Francií tak udržela podzimní neporazitelnost. S Black Ferns už neprohrála šest utkání v řadě – z posledních šesti vzájemných utkání si odnáší pět vítězství a jednu remízu. A i když se vždy jednalo o vítězství těsná a perně vybojovaná, signalizuje to jedno – Angie je v tuto chvíli nejlepším týmem světa. Black Ferns sice stále drží titul světových mistryň, ale v přímém souboji s Angličankami odchází poraženy. Je to výrazná změna oproti jejich absolutní nadvládě světovému ženskému ragby v letech 2002 – 2009. Projevuje se jejich nedostatek mezinárodních utkání a nedávný propad v podpoře od novozélandské Unie. Vzhledem k tomu, že nyní se novozélandské ženské ragby opět probralo a už v létě se chystá zájezd Angličanek na Nový Zéland, ostatně o pravidelná utkání s Black Ferns projevily zájem i Francouzky, uvidíme, jak se situace vyvine do dalšího MS. To je už za dva roky.

Anglické výsledky na podzim 2012:

Anglie – Francie 23 : 13
3. 11. 2012, Esher RFC

Anglie – Nový Zéland 16 : 13
23. 11. 2012, Esher RFC

Anglie – Nový Zéland 17 : 8
27. 11. 2012, Aldershot Army Rugby Stadium

Anglie – Nový Zéland 32 : 23
1. 12. 2012, Twickenham

« »