České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Konečné pořadí Turnaje šesti národů 2013

Letošní turnaj byl plný překvapení. Irky poprvé v historii porazily Anglii, poprvé v historii získaly trofej Triple Crown za vítězství nad všemi ostrovními týmy, poprvé v historii vyhrály celý turnaj a navíc i poprvé získaly Grand Slam za vítězství ve všech utkáních! Staly se tak národními hrdinkami a jistě to bude mít obrovský efekt na popularitu ženského ragby v Irsku.
Angličanky s omlazeným týmem skončily až třetí, před ně se dostaly i Francouzky, které je dokázaly porazit na Twickenhamu. Trenér Gary Street k tomu řekl, že dnešní prohry se jim vyplatí v budoucnu, protože mladé hráčky tak získávají mezinárodní zkušenosti.
Itálie bojovala srdnatě, dokázala porazit Francii i Skotsko a s Irskem a Walesem prohrála jen velmi těsně. Vzhledem k tomu, že do tabulky o přímý postup na MS se počítají i výsledky z loňského ročníku, kdy se jim tolik nedařilo, postup jim těsně unikl a budou muset bojovat v kvalifikaci se Skotskem, Španělskem, Nizozemskem a Samoou.
Velšanky byly nevýrazné a opravdu dobře zahrály až v posledním utkání s Anglií, které těsně prohrály.
Skotky byly smeteny v prvním utkání Anglií a v posledním utkání Francií pokaždé 76 : 0. Jejich lepšící se výsledky mezi tím tak byly uvedeny v silnou pochybnost a budou mít zřejmě v kvalifikaci na MS problém s postupem.
Konečné pořadí:
1. Irsko 10 bodů
2. Francie 6
3. Anglie 6
4. Wales 4
5. Itálie 4
6. Skotsko 0

« »