České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Částečné 6. kolo Soutěže XV

V šestém kole se opět kvůli špatnému stavu hřiště v Brně odehrálo pouze pražské utkání – Spatra versus Seslaři.
Hrálo se v neděli 7. 4. od dvou odpoledne na hřišti Sparty ve Vysočanech. Teplota byla jen těsně nad nulou a občas vzduchem poletoval sníh, přesto se oba týmy sešly v plné sestavě a na hřiště zavítalo i nemálo diváků. Po vzájemné dohodě se hrálo 3 x 20 minut.
V prvních dvaceti minutách Seslaři srdnatě vzdorovali, dobře bránili a po první třetině byl stav nadějných jen 17 : 0 pro Spatru. Nicméně v dalších dvou třetinách Spatra neúprosně zvyšovala náskok, zatímco Seslařům viditelně docházely síly. Utkání se stalo jednoznačnou záležitostí, přestože Seslaři neházeli flintu do žita a bojovali až do konce. Celkové skóre se zastavilo na 79 : 0 pro Spatru. Kapitánka reprezentace Klára Hladilová řádila jako tajfun a položila celkem šest pětek. Spatra si tímto výkonem značně vylepšila skóre a pro Petrouč bude obtížné ji dotáhnout.
Na straně Seslařů nastoupily i dvě hráčky ze vznikajícího ženského klubu v Pardubicích, pro které to bylo vůbec první soutěžní ragby a rovnou křest ohněm! Vítáme nové hráčky a těšíme se na celý nový klub.

Spatra – Seslaři 79 : 0
7. 4., 14,00, hřiště Sparty

body:
Klára Hladilová 32 (6P, KPP)
Ester Charvátová 14 (2P, 2KPP)
Martina Hlaváčová 13 (P, 4KPP)
Věra Samková 5 (P)
Jenia Sergeychuková 5 (P)
Gábina Kadlecová 5 (P)
Nina Koubová 5 (P)

« »