České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Vítězkami Soutěže XV jsou hráčky Petrouče

V sezóně 2012/2013 se odehrála historicky první česká pravidelná soutěž v ženském ragby o patnácti hráčkách. Soutěž to byla sice neoficiální, takže vítězky se nemohou honosit titulem mistryň ČR, nicméně byla zcela regulérní a se vším všudy.
Do soutěže se zapojily čtyři týmy:
Pertrouč neboli společenství klubů Petrovice a Přelouč
Spatra – Sparta/Tatra
Vydra – Vyškov/Dragon, v týmu naskakovaly i hráčky Havířova
Seslaři – Sedlčany/Slavia/Říčany, v řadách tohoto společenství se objevily v závěru soutěže i hráčky z nově vznikajícího klubu v Pardubicích.

Promrzlé jaro bohužel znamenalo přehazování některých utkání, takže k poslednímu utkání soutěže Vydra – Petrouč už kvůli podmáčenému hřišti nedošlo a bylo kontumováno ve prospěch Petrouče.

Jinak byla ale soutěž skvělou zkušeností pro všechny hráčky i trenéry, díky ní se prodloužila sezóna na podzim i zjara a mohly se úspěšně zapojit i hráčky, které v atletickém sedmičkovém ragby nemají tolik šancí. Zároveň posloužila i jako nejlepší příprava pro mezinárodní utkání Česká republika – Švýcarsko, které nás čeká 29. 6. 2013.

Při vyrovnanosti prvních dvou týmů Petrouče a Spatry nakonec rozhodovalo skóre ze vzájemných utkání, ve kterém byla lepší Petrouč.
Prvními vítězkami pravidelné soutěže v ragby o XV hráčkách se tedy v roce 2013 stávají hráčky Petrouče! Gratulujeme, k předání vítězné trofeje dojde na zmiňovaném utkání Česká republika – Švýcarsko.

Konečná tabulka Soutěže XV 2012/2013:

1. Petrouč, 21 bodů
2. Spatra, 21
3. Vydra, 10
4. Seslaři, 6

« »