České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Češky sehrály se Švýcarskem vyrovnanou partii

29. 6. 2013 se na stadionu Tatry Smíchov odehrála historická událost – jednalo se o první oficiální utkání české ženské reprezentace v ragby XV a zároveň o celkově 999. mezinárodní utkání v ženském ragby vůbec. Češky si na tuto příležitost pozvaly hráčky ze Švýcarska. Švýcarky jsou na mezinárodním poli zkušenější, postupně odehrály několik utkání s francouzskými kluby, dvě plná mezinárodní utkání s Belgií a jedno s Finskem. Jen jednou, paradoxně v domácím utkání s Belgií, odešly poraženy.
Do utkání s Češkami nastoupily Švýcarky sebevědomě a od začátku tlačily. Naše hráčky výborně bránily, ale při tlaku Švýcarek bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří položit. Bodovaly už v patnácté minutě, když položila Carolin Reischauerová a kop po pětce proměnila Isabella Bauerová.
15. minuta
0 : 7
Naše hráčky kupodivu po obdržené pětce zdvihly hlavy a začaly vyrovnávat hru. V roji byly sice Švýcarky stále lepší, ale v útoku jim rychlé české kombinace začaly dělat starosti. Češky se postupně začaly sehrávat i v roji a přecházely do tlaku. Posledních deset minut prvního poločasu měly několik výrazných šancí, ale bohužel bodovaly opět Švýcarky. V nastaveném čase pokládala Isabella Bauerová a Švýcarky v půli vedly o dvanáct bodů.
poločas 0 : 12
Po půli naskočila na švýcarské straně do hry Camille Chamodonová a začaly se dít věci. První pětku položila už ve čtyřicáté šesté minutě a další přidala o čtyři minuty později, když naše hráčky jako by úplně zapomněly skládat. Švýcarky nám odskočily na dvacet dva bodů a vypadalo to, že budou dál pohodlně zvyšovat svůj náskok.
46. minuta
0 : 17
50. minuta
0 : 22
Naše hráčky s nimi ale stále držely krok a po několika fázích hry roje předvedly ukázkovou kombinaci v útoku, kdy míč došel až na křídlo a zase zpátky, nakonec ho u rohového praporku pokládala Pája Čuprová.
55. minuta
5 : 22
Začalo se dařit i v roji a pouze chyby v přihrávkách zabránily našim hráčkám opět skórovat. Toho ovšem využila Chamodonová a z protiútoku završila svůj hat-trick.
69. minuta
5 : 27
Švýcarkám, které měly o jednu střídající hráčku méně, v závěru překvapivě začaly docházet síly a naše hráčky byly opět v tlaku. Nejprve donesla míč do brankoviště útokovka Barbora Bendová:
74. minuta
10 : 27
V nastaveném čase pak ještě jednou položila Pája Čuprová:
82. minuta
15 : 27
Naše hráčky i přes prohru předvedly, že jsou v Evropě konkurenceschopné i v patnáctkovém ragby a obzvláště v druhém poločase, který skončil na body 15 : 15, předváděly útočnější a kombinačně vyspělejší ragby, než jejich soupeřky.
Utkání se hrálo jako první souboj o výroční „Pohár Konektoru“ a jako první jméno se na něm objevilo jméno Švýcarek. Odveta se hraje opět za rok, tentokrát ve Švýcarsku.

skóre za Švýcarsko:
pětka: Carolin Reischauerová, Isabella Bauerová, Camille Chamodonová 3
kop po pětce: Isabella Bauerová

skóre za Českou republiku:
pětka: Pája Čuprová 2, Barbora Bendová

poločas 0 : 12
konečný výsledek
15 : 27

hlavní rozhodčí Matěj Rázga
postranní:
Antonín Novák, Šárka Kubová

diváků: 200

Putovní trofej se jménem vítězného týmu:

Český mlýn:

Oba týmy po utkání:

Šťastné Švýcarky s putovní trofejí:

« »