České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

ll. ligu vyhrál tým Českých Budějovic z Prahy

Ano, je to sice trochu zamotané, ale je to tak. Pražský ženský tým Prague’s Cats totiž v době začátku soutěže ještě nebyl registrován a nebyl členem ČSRU. Aby mohl nastoupit do soutěže, domluvil se právě s klubem RC České Budějovice, který umožnil pražským hráčkám nastupovat pod svou hlavičkou. Je vidět, že džentlmenský duch v ragby ještě žije a když jde o to, aby mohlo soutěžně hrát co nejvíce holek, řešení se najde. K tomu dodejme, že tým Prague’s Cats byl jarní Valnou hromadou ČSRU přijat za člena, takže v příštím ročníku už může hrát pod svým vlastním názvem. A v Českých Budějovicích vzniká a trénuje místní ženský tým, na který se všichni těšíme!

Poslední, desátý turnaj II. ligy se hrál 2. 6. v Havířově s těmito výsledky:

RC Havířov – RC Říčany 29 : 5
TJ Sokol Mariánské Hory – RC České Budějovice (Prague’s Cats) 15 : 17
RC Říčany – RC České Budějovice 0 : 26
RC Havířov – TJ Sokol Mariánské Hory 10 : 5
TJ Sokol Mariánské Hory – RC Říčany 24 : 21
RC České Budějovice – RC Havířov 28 : 0

Pořadí turnaje:
1. RC České Budějovice
2. RC Havířov
3. TJ Sokol Mariánské Hory
4. RC Říčany

Sedlčany na turnaj nedorazily.

Celkovými vítězkami se staly hráčky Českých Budějovic. Hráčky Havířova, které sídlily na prvním místě průběžné tabulky prakticky po celou sezónu, by bývaly byly v tomto turnaji musely vysoko zvítězit, a to se nepodařilo. Nela Veselá, reprezentantka a klíčová hráčka Havířova, se na počátkem roku zranila a vynechala celé jaro, což pro ně bylo osudné. Nele přejeme brzké uzdravení.
Mariánské Hory nedokázaly uhájit před stále se zlepšujícími Říčany třetí místo. Sedlčany se sice na jaře také herně zlepšovaly, ale dvojí neúčast na turnajích a s ní spojené kontumace je samozřejmě tak zatížily, že zůstaly poslední.

Konečné pořadí II. ligy:

« »