České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Black Ferns vyhrály sérii po dvou letech

Letošní série mezinárodních utkání, která se tradičně koná v červnovém mezinárodním „okně“, se protáhla až do července. Až v červenci se totiž vydal anglický tým na sérii tří utkání na Nový Zéland. Anglická unie tato utkání podporuje a v případě zájezdů Novozélanďanek do Anglie finančně přispívá na cestu a pobyt soupeřek. Tentokrát měla situaci jednodušší, stačilo financovat cestu a pobyt vlastních hráček.
Novozélanďanky hrály doma a dokázaly toho využít.
Ženské ragby na Novém Zélandu v posledních letech skomíralo především na nedostatek financí. Black Ferns kromě s Anglií nehrály žádná mezinárodní utkání a jeden rok byla dokonce zrušena i nejvyšší novozélandská soutěž – provinciální mistrovství Nového Zélandu. Zdá se, že toto obtížné období se podařilo překlenout. Novozélandská unie začala opět podporovat klasické i sedmičkové ragby a příliv nových hráček se projevil právě i v ragby o patnácti hráčkách. Po prohraných sériích v letech 2011 a 2012, kdy Black Ferns dokázaly ze všech šesti utkání s Angličankami pouze jednou remizovat, tentokrát na domácí půdě vyhrály všechno. Pro Nový Zéland je to před blížícím se mistrovstvím světa 2014 dobrá zpráva, pro Angličanky podnět k zamyšlení.
Všechna tři utkání totiž měla podobný průběh:
Angličanky měly místy až drtivou převahu v roji, ale tu nedokázaly proměnit v body. Naopak „černé kapradiny“ vynikaly kombinační hrou v útoku a pokud se dostaly k míči, byla každá jejich akce nebezpečná.

utkání červencové série:

13. 7. 2013, stadion Eden Park, Auckland
Nový Zéland – Anglie 29 : 10 (poločas 8 : 7)

16. 7. 2013, stadion Waikato, Hamilton
Nový Zéland – Anglie 14 : 9 (poločas 0 : 6)

20. 7. 2013, stadion ECOLight, Pukekohe
Nový Zéland – Anglie 29 : 8 (poločas 17 : 3)

« »