České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

V druhém turnaji Elitní série opět kralovaly Petrovice

Druhý turnaj Elitní série v ženském sedmičkovém ragby se hrál v neděli 21. 9. v Říčanech. Famózní formu předvedly hráčky Petrovic, přestože na turnaj dorazily pouze v sedmi hráčkách, takže neměly nikoho na střídání. To jim ovšem nezabránilo ve vítězném tažení. Turnajem procházely jako nůž máslem a jediný, kdo je dokázal v základní skupině trochu potrápit, byl tým Vyškova. Ve finále Petrovice narazily na tradiční soupeřky a aktuální držitelky titulu, hráčky Sparty. Petrovice po dvou položených pětkách a úspěšných prokopech držely těsně před koncem vedení 14 : 5, Sparťanky v poslední minutě snížily pětkou na 14 : 10, ale více toho nestihly. Petrovice si po druhém kole upevnily postavení na čele tabulky. Senzací se ovšem stal především výkon domácích Říčan. Hráčky Říčan postoupily teprve loni z nižší soutěže a v Elitní sérii dosud neuhrály ani jedno vítězství. V domácím prostředí ovšem zazářily. V základní skupině porazily oslabený Dragon a těsně prohrály s Přeloučí. Díky lepšímu skóre se probojovaly do utkání o třetí místo. Tam na ně čekal zkušený Vyškov se třemi reprezentantkami ve svých řadách. Všichni očekávali jasné vítězství Vyškova. Ale nadšení říčanským hráčkám dodávalo křídla. Vyškovu hořela půda pod nohama a jeho hráčky v obraně nevěděly, kam dříve skočit. Říčany se ujaly v druhé půli vedení 12 : 10 a své vítězství pečetily další pětkou těsně před koncem zápasu. Konečný výsledek 17 : 10 a turnajový bronz byl opravdovým překvapením. Další nováček soutěže, Havířov, skončil šestý. Až sedmý skončil loni celkově bronzový tým Dragonu Brno, kterému marodka a odchod hráček do zahraničí „vybílily“ lavičku. Hráčky Dragonu odehrály celý turnaj v šesti, při rovnosti bodů hrály kvůli horšímu skóre až o sedmou příčku, ale bojovaly až do konce.
Další turnaj Elitní série se hraje v sobotu 27. 9. od 10,00 v pražských Petrovicích.

Říčanský turnaj očima statistik

Skupina A
RK Petrovice – Prague’s Cats 32 : 5
RC JIMI Vyškov – RC Havířov 27 : 0
RC JIMI Vyškov – Prague’s Cats 33 : 7
RK Petrovice – RC Havířov 32 : 0
RC Havířov – Prague’s Cats 14 : 5
RK Petrovice – RC Vyškov 26 : 12

Skupina B
RC Sparta Praha – RC Mountfield Říčany 26 : 0
RC Dragon Brno – RC Přelouč 12 : 7
RC Dragon Brno – RC Mountfield Říčany 7 : 24
RC Sparta Praha – RC Přelouč 35 : 7
RC Přelouč – RC Mountfield Říčany 14 : 12
RC Sparta Praha – RC Dragon Brno 36 : 5

O 7. místo
Prague’s Cats – RC Dragon Brno 5 : 20

O 5. místo
RC Havířov – RC Přelouč 10 : 17

O 3. místo
RC JIMI Vyškov – RC Mountfield Říčany 10 : 17

Finále
RC Sparta Praha – RK Petrovice 10 : 14

Aktuální tabulka Elitní série

1. RK Petrovice 24 bodů
2. RC Sparta Praha 20
3. RC JIMI Vyškov 14
4. RC Dragon Brno 12
5. RC Mountfield Říčany 12
6. RC Přelouč 10
7. RC Havířov 10
8. Prague’s Cats -2

Na fotce hráčka Petrovic Adriana Krütznerová v utkání proti Havířovu.
Foto Zdeněk François Kopřiva

« »