České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Soutěž XV: SpaTra – VyDra

V sobotu 25. 10. se na hřišti pražské Sparty odehrálo úvodní utkání Soutěže XV mezi týmy SpaTry a VyDry. Tým SpaTry, jak už název napovídá, je společenství týmů Sparty, Tatry, Prague’s Cats a letos nově Slavie. Kostru týmu VyDry tvoří společenství Vyškova a Dragonu Brno, dále za něj nastupují hráčky Zlína, Plzně a Slovanu Bratislava.
Utkání mělo dva rozdílné poločasy. V první půli jasně dominoval sehraný tým VyDry. Pražské hráčky jen obtížně odolávaly neustálým nájezdům Moravanek. Jen díky indiviuálním výkonům některých hráček vyrovnávaly hru. V sedmnácté minutě pokládala za VyDru Šárka Holubová. Pražanky sice v pětatřicáté minutě kontrovaly, když po křídle unikla Lucie Johová, položila a Šárka Šimánková proměnila kop po pětce, takže se ujaly vedení 7 : 5, to ale příliš neodpovídalo obrazu hry. Krátce po poločase pokračovaly VyDry v náporu, který korunovala „slalomem“ mezi obránkyněmi Pája Čuprová, donesla míč až pod háčko a sama i proměnila kop po pětce. VyDra se tak zaslouženě ujala vedení 7 : 12.
Pak ovšem domácí tým zdvihl hlavu. Jeho individuálně lépe disponované hráčky začaly dělat VyDrám čím dál větší problémy, přehrávaly VyDry v mlýnech i autech a začala se jim konečně dařit i souhra. Hra se přestěhovala na polovinu VyDer. Ty sice perfektně bránily, ale nakonec neubránily. Posledních deset minut utkání bylo zcela v režii SpaTry. V sedmdesáté první minutě z rychle rozehraného trestného kopu skórovala Ester Charvátová, za pět minut nato po krásně rozehrané akci z roje až na útok donesla míč do pětkoviště Hana Holíková a v poslední minutě utkání po akci roje pokládala ještě Renata Kábrtová. VyDře se tak hned na začátku zkomplikovala cesta za obhajobou titulu, ale soutěž teprve začíná.

SpaTra – VyDra 22 : 12 (poločas 7 : 5)
body SpaTra:
Lucie Johová 5 (P)
Šárka Šimánková 2 (KPP)
Ester Charvátová 5 (P)
Hana Holíková 5 (P)
Renata Kábrtová 5 (P)

VyDra:
Šárka Holubová 5 (P)
Pavlína Čuprová 7 (P, KPP)

foto Michal Bednář

« »