České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Světovou sérii 2014/15 vyhrál Nový Zéland

I přes relativní neúspěchy na posledních dvou turnajích (třetí a páté místo) Novozélanďanky hladce vyhrály Světovou sérii 2014/15. Slabší závěr se dá přičíst nižší motivaci, po drtivém průběhu předcházejících turnajů měly celkové vítězství téměšř jisté.
Naopak Angličanky měly slabší start a průběžně se pohybovaly kolem šestého místa. Závěrečné zlepšení je při rovnosti bodů s USA posunulo na čtvrté postupové místo na olympiádu (pro tým Velké Británie). Francouzkám, které se na hranici první čtveřice držely, na poslední dva turnaje vypadlo několik klíčových hráček, což je stálo přímý postup na olympiádu.
Nový Zéland, Austrálie a Kanada hrály tak trochu svou vlastní soutěž, další týmy je ohrožovaly jen občas. Překvapivé to bylo právě u Anglie, kde se čekala jistější hra. Rusko střídá skvělé chvíle s propady. Příjemným překvapením bylo účinkování hráček Fidži, které zatápěly i favoritkám a poměrně snadno se udržely v Sérii. Postupně se zlepšovaly i Španělky.
Důležitost pravidelné účasti ve Světové sérii ukázal poslední turnaj, kterého se po roce zúčastnily Nizozemky. Prakticky všechny týmy Světové série se neustále zlepšují a Nizozemky, kterým taková pravidelná konfrontace chybí, skončily až jedenácté. Vypjaté boje s nejlepšími týmy jsou zkušeností, kterou žádný trénink nenahradí.
Poslední tři týmy (nepočítaje Nizozemsko), Brazílie, Čína a Jihoafrická republika, se budou muset účastnit podzimní kvalifikace o příští ročník.

Světová série 2014/15:
první čtyři týmy se přímo kvalifikovaly na olympiádu (Anglie vybojovala kvalifikaci pro tým Velké Británie)
prvních devět týmů automaticky postupuje do příštího ročníku Světové série, ostatní budou hrát kvalifikaci

1. Nový Zéland 108 bodů
2. Kanada 96
3. Austrálie 94
4. Anglie 76
—————————————-
5. USA 76
6. Francie 72
7. Rusko 60
8. Fidži 32
9. Španělsko 26
—————————————-
10. Brazílie 20 (o turnaj méně)
11. Čína 13
12. Jihoafrická republika 9
13. Nizozemsko 2 (pouze jeden turnaj)

Nejlepší hráčkou Série byla zvolena Novozélanďanka Portia Woodmanová.

« »