České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Vítězná jízda Sparty pokračuje

V neděli 31. 5. se hrál turnaj Elitní série ve Vyškově. Sparta, která v celkové tabulce soutěže ztrácela po podzimu na Petrovice pět bodů, na jaře neprohrála zatím ani jedno utkání a s přehledem vede. Třetí Dragon a čtvrtý Vyškov se opět nedokázaly probojovat do finále. Ztráta na oba vedoucí celky narůstá a zřejmě se poperou mezi sebou o třetí místo. Vyškovu se doma nepodařil husarský kousek z minulých dvou turnajů, kdy přehrál Dragon, a po těsném výsledku skončil čtvrtý. Páté Říčany předvedly dobrou hru a i přes prohry dokázaly bodovat i proti favoritům. Šestý Havířov své první body položil až v posledním utkání a zůstává jasným kandidátem na sestup.

skupina A
RC Sparta – RC Havířov 39 : 0
RC Dragon Brno – RC Havířov 45 : 0
RC Dragon Brno – RC Sparta 7 : 30

skupina B
RK Petrovice – RC Říčany 29 : 12
RC JIMI Vyškov – RC Říčany 21 : 7
RC JIMI Vyškov – RK Petrovice 12 : 33

Boje o pořadí:
o 5. místo
RC Havířov – RC Říčany 12 : 25
o 3. místo
RC Dragon Brno – RC JIMI Vyškov 29 : 21
o 1. místo
RC Sparta – RK Petrovice 24 : 7

Celkové pořadí Elitní série:
1. RC Sparta Praha 89
2. RK Petrovice 86
3. RC Dragon Brno 63
4. RC JIMI Vyškov 60
5. RC Mountfield Říčany 42
6. RC Havířov 28

Vůbec poprvé bylo možné sledovat turnaj Elitní série v přímém přenosu na internetu díky službě live2net.cz.
Do konce zbývá odehrát dvě kola. Dvě nejvyšší soutěže České série budou mít nyní po dva víkendy reprezentační přestávku. Příští víkend je reprezentační soustředění a ten další se hraje Mistrovství Evropy Divize A, které je zároveň jedním z kvalifikačních turnajů na Letní olympijské hry v Riu 2016. Další turnaj Elitní série se tak bude hrát až 21. 6. v Říčanech.

Petrovická Eva Korniová se ve finále snaží obejít sparťanskou obranu. Foto Roman Škvára.

« »