České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Vydra – Seslaři 24 : 0

V sobotu 24. 11. se na hřišti Bystrce odehrálo poslední utkání podzimní části Soutěže XV. Nastoupily proti sobě týmy Vydra (Vyškov/Dragon) a Seslaři (Sedlčany/Slavia/Říčany).
Herní doba byla po vzájemné domluvě upravena na 3 x 20 minut, tak, aby do hry mohli častěji vstupovat trenéři a opravovat dívkám chyby či je jinak instruovat. Vydra jako jasný favorit byla od počátku v tlaku, ale výborně bránící Seslaři jí nic nedovolili. Po první třetině vedla Vydra pouze 5 : 0 a Seslaři se také dostali několikrát do nebezpečného útoku. Těm ovšem většinou úspěch zkazila vlastní nesehranost – jejich útoky obvykle končily po několika přihrávkách předhozem. Vydra se rozehrávala a předvedla několik pěkných několikafázových útoků rojem. Zvolna tak zvyšovala náskok. Ovšem dámy z týmu Seslaři neházely flintu do žita, bránily se urputně až do konce a jejich prohra tak není nijak vysoká.
Výborný byl též výkon rozhodčího – pískal jasně, rozhodně, hlasitě upozorňoval hráčky na přestupky a celou hru komentoval. Několikrát také přímo vstoupil do hry a vysvětloval hráčkám herní situace či chyby. Děkujeme.
Bylo to prostě výborné utkání za vynikajícího ragbyového počasí. Všichni přítomní si to užili.

sobota 24. 11.
odložené utkání Vydra – Seslaři 24 : 0
hřiště Brno Bystrc, 10,00 hod

« »