České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Skupiny pro Mistrovství Evropy 2013

Na Mistrovství Evropy 2013 se přihlásilo celkem 36 zemí. Po poněkud netypickém roku 2012, kdy boje na ME fungovaly zároveň jako kvalifikace pro MS, se organizace opět vrací k systému tří divizí podle výkonnosti.

Nejvyšší divize Top 12 bude hrát dva turnaje, první v Brive ve Francii 1. 6. – 2. 6. a druhý v Marbelle ve Španělsku 15. 6. – 16. 6. 2013.
Účastnické týmy:
Anglie, Španělsko, Francie, Rusko, Nizozemsko, Ukrajina, Itálie, Portugalsko, Německo, Irsko, Skotsko a Wales.
Poslední dva týmy sestoupí do Divize A.

Divize A hraje jeden turnaj 8. 6. – 9. 6. 2013 v Praze.
Účastnické týmy:
Švédsko, Švýcarsko, Moldavsko, Chorvatsko, Rumunsko, Maďarsko, Belgie, Gruzie, Rakousko, Dánsko, Polsko a Česká republika.
Naše dámy to vůbec nebudou mít snadné, z nejvyšší divize k nám sestoupilo velmi silné Švédsko a Švýcarsko, naopak z nižších pater se nově probojovaly tradiční ragbyové země Rumunsko a Gruzie, které začaly s ženským ragby později. K tomu přidejme stále se lepšící Belgii a Polsko a je jasné, že vyhrát může prakticky kdokoli nad kýmkoli. Jediným papírově slabším týmem v této skupině je Dánsko. Držíme palce.
První dva týmy postupují do Top 12, poslední dva sestupují do Divize B.

Divize B hraje jeden turnaj v Bratislavě 25. 5. – 26. 5. 2013.
Účastnické týmy:
Lotyšsko, Norsko, Finsko, Bulharsko, Malta, Litva, Izrael, Andorra, Bosna-Hercegovina, Lucembursko, Turecko a domácí Slovensko.
Až sem se během dvou let propadlo z nejvyšší skupiny Finsko, dá se ale čekat, že se probojuje opět o úroveň výš. Turecko nastoupí historicky vůbec poprvé v nějaké ženské soutěži! My samozřejmě fandíme slovenským sestrám.
Dva nejlepší týmy postupují do Divize B.

« »