České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Světová série, Dubaj, 30. 11. – 1. 12. 2012

První turnaj nově ustavené Světové série přinesl velmi zajímavé výsledky. Angličanky neočekávaně skončily hluboko v poli poražených, což možná souviselo s tím, že všechny nejlepší hráčky zůstaly doma na podzimní sérii s Black Ferns. Kanada, suverén loňského roku, skončila šestá. Naopak zazářily Jihoafričanky, které ještě nedávno do absolutní světové špičky nepatřily. Skvělé byly i Španělky a Novozélanďankám na vítězství v turnaji nakonec stačil bezchybný výkon druhého dne, když v prvním dnu v základní skupině dvakrát remizovaly, jednou s Kanadou a jednou s Ruskem. Rusky jsou další tým, který se hlasitě přihlásil do členství v elitním světovém klubu. Rusko sype do ragby peníze horem dolem a chystá se na olympijské medaile. Holanďankám, jejichž olympijský výbor zvolil podobnou, i když umírněnější taktiku, chyběla v rozhodujících utkáních k lepšímu umístění vždy jedna pětka. Uvidíme, jak se jim bude dařit nadále. Vysokou úroveň si i bez větších investic drží Austrálie, k tomu Australankám pomáhá domácí regulérní nejen sedmičková, ale i touch liga.
Další vývoj Světové série věští zajímavé zápletky, dá se čekat především vzestup Angličanek. Je znát, že konkurence vzrůstá a počet týmů, které mohou rovnocenně soutěžit na nejvyšší úrovni, neustále roste.

Konečné pořadí z Dubaje:

1. Nový Zéland
2. Jihoafrická republika
3. Španělsko
4. Austrálie
5. Rusko
6. Kanada
7. Anglie
8. Nizozemsko
9. USA
10. Francie
11. Čína
12. Brazílie

Další turnaj Světové série se hraje 1. 2. – 2. 2. 2013 v americkém Houstonu a je to tentokrát čistě ženský turnaj, protože americká větev mužské Světové série se hraje již tradičně o týden později v Las Vegas.

« »