České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

V Zánce vyhrály Češky

Na letošním soustředění a turnaji ENTC (Emerging Nations Training Camp – tréninkové soustředění pro rozvíjející se země) v maďarské Zánce, které každoročně pořádá rakouská unie, zanechaly české dívky výraznou stopu. Sestavily dva týmy – tým České republiky a Czech Barbarians (Česká republika „B“) – a společně s Chorvatkami i tým U18. Dařilo se jim i výsledkově. Ve skupině „áčkových“ týmů zvítězily bez jediné obdržené pětky, když dokázaly porazit i Rumunsko, ve skupině „béčkových“ týmů skončil tým Czech Baa-Baas na druhém místě a v turnaji osmnáctek skončil společný česko-chorvatský tým také na druhém místě.
Podmínky byly letos tvrdé, protože i u Balatonu panovalo podobné počasí, jako u nás a turnaj končil v chumelenici (přesto k tradičnímu koupání v Balatonu samozřejmě došlo).
Nejlepší hráčkou českého týmu byla vyhlášena Klára Hladilová, do All Stars týmu turnaje byly vybrány Adriana Krütznerová (ČR) a Michaela Svojanovská (Czech Barbarians).

Celkové pořadí:

skupina A
1. Česká republika
2. Rumunsko
3. Chorvatsko
4. Rakousko
5. Maďarsko

skupina B
1. Hungarian Barbarians (Maďarsko „B“)
2. Czech Barbarians
3. Lucembursko
4. Austrian Barbarians (Rakousko „B“)
5. Slovinsko

skupina U18
1. Rumunsko
2. ČR/Chorvatsko
3. Maďarsko
4. Rakousko

Trenérský tým byl letos v opravdu silné sestavě, hráčky trénovali Ivan Torpey a anglické reprezentantky Tamara Taylorová, La Toya Masonová a Maggie „the Machine“ Alphonsiová.

Hráčky po turnaji

Tradiční koupání v Balatonu v mrazivých podmínkách

« »