České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

5. kolo Soutěže XV

V sobotu se mělo hrát utkání Plzečany – Vydra ve Vyškově, v neděli Spatra – Pepřeslav na Spartě.
Zdecimované Plzečany ale nakonec nedaly tým dohromady a utkání odvolaly.
Plzečany – Vydra kontumačně 0 : 30.

Utkání Spatra – Pepřeslav se hrálo od 16,30 na ragbyovém hřišti RC Sparta ve Vysočanech. Vzhledem ke krásnému počasí přihlíželo několik desítek diváků. Po velmi vyrovnaném utkání zvítězila Spatra 10 : 7. V prvním poločase položily oba týmy po jedné pětce, kopáčka Pepřeslavi Barbora Bendová ovšem proměnila i kop po pětce a Pepřeslav v poločase vedla 5 : 7. V druhé půli oba týmy střídavě útočily i bránily, úporná obrana měla na obou stranách navrch a ani jednomu týmu se nedařilo dokončit akci. Nakonec se po rozehrání až na křídlo probila obranou Pepřeslavi hráčka Spatry Petra Morávková a položila své vůbec první soutěžní body! Petra Morávková hrála až dosud závodně košíkovou za BK Teplice a k ragby přešla teprve nedávno, nicméně je to zjevný talent.

Spatra – Pepřeslav 10 : 7
poločas 5 : 7

body Spatra:
Věra Samková 5(P)
Petra Morávková 5(5)

body Pepřeslav:
Radana Sládková 5(5)
Barbora Bendová 2(KP)

Aktuální tabulka po pátém kole (Spatra a Plzečany dosud neodehrály své utkání 3. kola, mají tak o jedno utkání méně):

« »