České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

SpaTra si vybojovala titul už v předposledním kole

Tým SpaTry, tvořený společenstvím hráček Sparty, Tatry, Slavie a Prague’s Cats, na jaře ani jednou neprohrál a došel si za titulem vítězek Soutěže žen XV už v předposledním kole.
V sobotu 7. 3. hostila utkání domácí VyDra (Vyškov, Dragon Brno, Plzeň, Zlín a Slovan Bratislava). Vzhledem ke špatnému stavu hřišť se nakonec hrálo na umělém povrchu ve velmi pěkném sportovním areálu ZŠ Janouškova v Brně. Nicméně „umělka“ si vybrala svou daň v nejrůznějších odřeninách. I tak se ale hrálo naplno.
Domácí VyDra měla sice „nabušenou“ sestavu, SpaTra za sebou měla ovšem výhodu společných tréninků a odehraného utkání. Mnoho jejích hráček se také účastnilo soustředění reprezentace v Praze. Pro VyDru to byl vstup do sezóny a nesehranost byla znát.
VyDra vstoupila do utkání impozantně, již v osmé minutě pokládala reprezentantka Pája Čuprová.
5 : 0
Postupně se ale začala projevovat větší sehranost SpaTry. Ta hrála poměrně nenápadně, ale všechny situace měla trochu více pod kontrolou, všechny její kombinace byly o pár přihrávek lepší a běžně dokázala hrát několik fází po sobě, aniž by chybovala či ztrácela míč.
V šestnácté minutě si vzorně rozehrály spojky z rucku na útok, míč došel až na křídlo k Lucii Johové a ta skórovala. Bylo srovnáno.
5 : 5
V třicáté druhé minutě SpaTra opět rozehrála do šířky, za útok si zaběhla Martina Damborová a zvýšila náskok. Kopáčka Šárka Šimánková se tentokrát nemýlila a přidala další dva body za úspěšný prokop pop pětce.
5 : 12
Těsně před koncem poločasu prokličkovala „vydří“ obranou hráčka roku Věra Samková, položila a Šárka Šimánková přidala další dva body za kop po pětce.
5 : 19
I po poločase SpaTra hrála jistě a postupně zvyšovala náskok. V čtyřicáté deváté minutě si vybojovala penaltu ve vydří dvaadvacítce přímo proti háčku a Šárka Šimánková se opět nemýlila a přidala tři body za proměněný trestný kop.
5 : 22
Čtyři minuty nato prošla Šárka Šimánková do vydřího brankoviště.
5 : 27
Za další čtyři minuty pokládala kapitánka a útokovka SpaTry Klára Hladilová.
5 : 32
VyDra ale neházela flintu do žita. Sice nebyla tak sehraná, ale některé individuality dělaly hráčkám SpaTry problémy. V jednašedesáté minutě se „utrhla“ vazačka VyDry Hana Schlangerová, obešla několik obránkyň a došla si pro pětku. Pája Čuprová přidala dva body za kop.
12 : 32
Za osm minut nato zdramatizovala situaci nejlepší hráčka VyDry Pája Čuprová, proběhla celou obranou SpaTry, která trošku zaspala, položila pětku a prokopla kop po pětce.
19 : 32
SpaTra ovšem měla utkání pevně v rukou, věřila si a hrála čím dál odvážněji. Po další vydařené kombinaci si pro poslední pětku utkání došla střídající Hana Holíková na křídle a Šárka Šimánková přidala další dva body za kop.
19 : 39
To byl i konečný výsledek. Borci domácího Dragonu, kteří utkání navštívili ve značné počtu, pak překvapili hráčky obou týmů, když každé z nich přímo na ploše předali růži.
Vynikající byl výkon rozhodčího Jardy Bednaříka, který utkání vedl velice citlivě a oběma stranám neustále komentoval herní situace a svá rozhodnutí.
SpaTra tak už v předposledním kole získala titul v přímém souboji s loňskými vítězkami z VyDry. V posledním utkání Petroučany – VyDra, které se hraje 21. 3. v Přelouči, se bude rozhodovat o druhém místě.
7. 3. 2015, 12,00
VyDra – SpaTra 19 : 39 (poločas 5 : 19)
sportovní areál ZŠ Janouškova, Brno
hlavní rozhodčí Jarda Bednařík
60 diváků

body za Vydru:
Pája Čuprová 14 (2 P, 2 KPP)
Hana Schlangerová 5 (P)

body za SpaTru:
Lucie Johová 5 (P)
Martina Damborová 5 (P)
Věra Samková 5 (P)
Klára Hladilová 5 (P)
Hana Holíková 5 (P)
Šárka Šimánková 14 (P, TK, 3 KPP)

« »