České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Petrovice vrací úder!

První letní den 21. 6. se hrál v Říčanech předposlední turnaj Elitní série. Sparťanky ve finále podlehly Petrovicím, což je na jaře jejich vůbec první prohra. Celkově druhé Petrovice tak stáhly jejich náskok na jediný bod, takže poslední turnaj tuto neděli právě v Petrovicích bude drama do poslední vteřinky!
Sparta nastoupila k turnaji oslabená o Martinu Hlaváčovou, během turnaje se navíc zranily opory Šárka Šimánková a kapitánka Klára Hladilová. Naopak Petrovice naběhly na trávník v plné síle a se znovu nalezenou sebedůvěrou. Oba týmy prošly jako letos zatím vždy bez problémů do finále. Tam v prvním poločase Sparta předváděla, proč na jaře kraluje českému ženskému ragby. Její kolektivní souhra u nás nemá momentálně konkurenci. V poločase vedla Sparta 12 : 0 a zdálo se, že je rozhodnuto. Dívky z Petrovic si ovšem v druhé půli důrazně řekly o změnu. Prosadily se individuálními akcemi svých hráček, nasázely Spartě dvě pětky, vyrovnaly na 12 : 12 a šlo se do prodloužení! V něm Sparťankám utekla mladá petrovická naděje Anežka Sládková a bylo vymalováno.
V boji o třetí místo tentokrát Vyškov smetl Dragon Brno.
Havířov na dolním konci tabulky podlehl Říčanům a jeho sestup do 1. série už je jistý.
Ovšem o prvním a třetím místě se bude rozhodovat až v posledním turnaji. Finále, jak má být!
Kapitánka Sparty Klára Hladilová:
„V prvním poločase finále jsem hrály přesně to, co jsme chtěly. Pak nám ovšem začaly utíkat petrovické „rychlice“ a byl oheň na střeše. Navíc jsem si vyhodila rameno, což je velmi bolestivé. Svaly vydržely a klíček hned zaskočil zpátky, ale do neděle určitě nebudu úplně fit, což je škoda. Ve skupině máme nebezpečný Vyškov, takže postup do finále není automatický. Nesmíme podcenit nic. Je to absolutně vyrovnané. I pokud postoupíme do finále, může vyhrát kterýkoli tým.“

Předposlední turnaj Elitní série v Říčanech:

skupina A
RC Sparta Praha – RC Mountfield Říčany 21 : 0
RC JIMI Vyškov – RC Mountfield Říčany 26 : 5
RC JIMI Vyškov – RC Sparta Praha 7 : 33

skupina B
RK Petrovice – RC Havířov 58 : 0
RC Dragon Brno – RC Havířov 27 : 7
RC Dragon Brno – RK Petrovice 10 : 26

o 5. místo
RC Mountfield Říčany – RC Havířov 24 : 12
o 3. místo
RC JIMI Vyškov – RC Dragon Brno 45 : 0
o 1. místo
RC Sparta Praha – RK Petrovice 12 : 17

Pořadí turnaje:
1. RK Petrovice
2. RC Sparta Praha
3. RC JIMI Vyškov
4. RC Dragon Brno
5. RC Mountfield Říčany
6. RC Havířov

Celkové pořadí Elitní série:
1. RC Sparta Praha 99
2. RK Petrovice 98
3. RC Dragon Brno 70
4. RC JIMI Vyškov 69
5. RC Mountfield Říčany 48
6. RC Havířov 32

Sára Lea Exnerová ze Sparty uniká ve finále petrovické Anežce Sládkové.
Foto Roman Škvára.

« »