České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Reprezentace U18 opět neporažena

Česká reprezentace do osmnácti let vyjela na přípravné soustředění do Polska, kde se utkala se setjně starými Polkami. Miniturnaj čtyř vzájemných utkání skončil mírně kuriózně: třemi remízami a jednou výhrou českého týmu. České hráčky do osmnácti let tak letos ještě neprohrály.

Výsledky:
Polsko U18 – ČR U18
15 : 15
10 : 10
0 : 25
15 : 15

„Využili jsme sterotypní hry Polek a většinu pětek jsme pokládali po překopech či průnicích s podporou,“ říká Josef Bláha, hlavní trenér osmnáctkové reprezentace.
Dále pokračuje:„Rád bych podotknul, že to vypadá, že jsme k „neporažení“, ale to je jen shoda náhod, trocha štěstí a schopnost děvčat naslouchat.“ Mladé ragbistky podle něj potřebují především větší péči v mateřských klubech a měly by také trávit více času ve hře.

Reprezentační osmnáctka se 10. 7. – 12. 7. zúčastní Turnaje olympijských nadějí v maďarském Esztergomu, kde by se měla utkat s týmy Německa, Maďarska a Polska.

Na fotografii horní řada zleva:
Stanislav Král (asistent trenéra/fyzio), Vendula Havránková (RK Petrovice), Eva Atcheson (RC Zlín), Alžběta Sůsová (RC Sedlčany), Kateřina Burianová (RC Plzeň), Veronika Oupicová (RC Sedlčany), Josef Bláha (hlavní trenér)

Dolní řada zleva:
Lucie Oupicová (RC Mountfield Říčany), Senta Müllerová (RK Petrovice), Natálie Hinková (RC Slavia Praha), Anežka Sládková (RK Petrovice), Veronika Drátovská (RC Mountfield Říčany), Nella Brtová (Prague’s Cats), Šárka Kloudová (RC Tatra Smíchov)

« »