České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Druhý turnaj Elitní série, Petrovice 13. 9. 2015

Druhý turnaj Elitní série se hrál v Petrovicích a domácí tým kraloval. V základní skupině ho trochu potrápily v první půli Říčany, ale jinak přehrával všechny s přehledem. Druhou základní skupinu vyhrála překvapivě Tatra, která porazila Spartu!
Napínavá byla i semifinálová utkání. Petrovice porazily Spartu a tentokráte už se na to přeci jen víc nadřely, v tom druhém Říčany celkem nečekaně porazily Tatru a šly poprvé v historii do finále!
Boje o pořadí:
v boji o páté místo vedl lepšící se Dragon už 21 : 7, pak ale zavelela k obratu hráčka Vyškova Pája Čuprová a Vyškov především její zásluhou otočil na 28 : 21! Nicméně Dragon s uzdravenou Kamilou Rousovou ukázal, že má na víc.
Ve vypjatém souboji o třetí místo nakonec zvítězila větší zkušenost Sparty nad bojovností a fyzičkou Tatry, ale bylo to těsné. Sparta díky tomu udržela druhé místo v tabulce, zatímco Tatra klesla na čtvrté. Na to třetí se totiž dostaly finalistky z Říčan.
Své první finále odehrály více než solidně a především v první půli byly Petrovicím rovnocenným soupeřem. Pak už ale převládl „drajv“ úřadujících mistryň. Ty si výsledek pohlídaly a právem tak mohly slavit.

skupina A
RK Petrovice – RC JIMI Vyškov 35 : 0
RC Mountfield Říčany – RC JIMI Vyškov 34 : 0
RC Mountfield Říčany – RK Petrovice 5 : 28

skupina B
RC Sparta – RC Dragon Brno 43 : 0
RC Tatra Smíchov – RC Dragon Brno 20 : 0
RC Tatra Smíchov – RC Sparta 15 : 10

semifinále:
RK Petrovice – RC Sparta 19 : 5
RC Mountfield Říčany – RC Tatra Smíchov 19 : 5

boje o pořadí:
o 5. místo: RC JIMI Vyškov – RC Dragon Brno 28 : 21
o 3. místo: RC Sparta – RC Tatra Smíchov 15 : 12
finále: RK Petrovice – RC Mountfield Říčany 24 : 7

Pořadí turnaje:
1. RK Petrovice
2. RC Mountfield Říčany
3. RC Sparta
4. RC Tatra Smíchov
5. RC JIMI Vyškov
6. RC Dragon Brno

Pořadí Elitní série:
1. RK Petrovice 18
2. RC Sparta Praha 13
3. RC Mountfield Říčany 11
4. RC Tatra Smíchov 10
5. RC JIMI Vyškov 6
6. RC Dragon Brno 2

« »