České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Do Prahy zavítá další legenda ženského ragby

Po legendární rozhodčí Daně Teagardenové, která zde pískala své poslední mezinárodní utkání (mezi ČR a Švýcarskem), tentokrát Prahu navšíví i se svým týmem další ragbyová hvězda, bývalá hráčka a současná trenérka Kathleen Floresová.

Do Prahy přijíždí americký tým Brown University, aby zde sehrál dvojutkání s českými ragbistkami. Jeho hlavní trenérkou je Kathleen Floresová, legenda světového ženského ragby. Kathleen Floresová byla kapitánkou první americké ženské reprezentace a vedla ji v jejím prvním utkání proti Kanadě v roce 1987. Američanky v té době patřily k absolutní světové špičce, takže není divu, že Kathleen byla jako kapitánka i první ženou, která zdvihla nad hlavu pohár mistryň světa. Ten Američanky získaly v roce 1991, když ve finále porazily Anglii.
Po konci hráčské kariéry se Kathleen věnovala trénování a dlouhá léta vedla americkou ženskou reprezentaci. V roce 2014 získala titul nejlepšího trenéra/trenérky ragby v USA.
Mezi další ocenění patří titul Osobnost světového ragby, kterou byla vyhlášena nejvyšší světovou ragbyovou radou IRB (nyní World Rugby) v roce 2003 či uvedení do americké ragbyové Síně slávy v tomto roce.
Kathleen Floresová v současnosti trénuje tým elitní americké univerzity Brown University, se kterým přijíždí do Prahy.
Ve středu 30. 3. se v 18,00 utká Česká republika s týmem Brown University na hřišti nově vzniklého Centra sportu ČSRU na plochodrážním stadionu Markéta.
Ve čtvrtek 31. 3. v 16,00 se na hřišti Tatry Smíchov utká Výběr ČR s druhým týmem Američanek, Brown University A.

Foto Brown University

« »