České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Petroučany se proměnily na Petrovisio

V druhém jarním kole Soutěže žen XV, které se hrálo v sobotu 5. 3. v Brně, se spolu utkaly týmy VyDra (společenství klubů Vyškov, Dragon Brno a několika dalších hráček) a Petroučany (původně společenství klubů Petrovice, Přelouč a Říčany). Týmu Petroučan ovšem opět nedorazily posily z Přelouče, z Říčan přijela jedna jediná hráčka. Zároveň v „kmenovém“ týmu Petrovic řádila marodka, takže s utkáním to vypadalo nahnutě. Ovšem petrovické hráčky zmobilizovaly své kontakty a na utkání tak (samozřejmě se souhlasem VyDry) dorazilo šest spřátelených Italek z Tarvisia. Tým by se tak tedy měl spíše přejmenovat na „Petrovisio“. Italky byly řádnou vzpruhou a svůj výlet do Brna nebraly rozhodně rekreačně. Tým Petroučan s jejich pomocí sehrál s VyDrou vyrovnanou partii. Oba týmy se celou dobu přetahovaly o vedení.
Po první pětce VyDry, kterou pokládala Simona Hrabalová, srovnávala za Petroučany právě Italka Nicole Lilo Corvaová.
5 : 5
Skóre na straně Petroučan zvyšovala Senta Müllerová.
5 : 10
Kateřina Nováková pětkou za VyDru opět srovnala skóre.
10 : 10
Načež za Petroučany bodovala další Italka, Erika Skofca.
10 : 15
Vzápětí opět za VyDru srovnala skóre Kamila Rousová.
15 : 15
To byl take finální výsledek.

VyDra – Petroučany 15 : 15
Sobota 5. 3., výkop 12,30
Hřiště Janouškova 2, Brno
rozhodčí Jaroslav Bednařík

Aktuální tabulka před posledním kolem:
1. Spatria 13 bodů
2. Vydra 9
3. Petroučany 5

Poslední kolo Spatria – VyDra se hraje 2. 4. v Praze.

Foto Roman Škvára

« »