České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Spatria – Petroučany 76 : 0

Neobvykle brzy, v neděli 28. 2., se rozjela česká jarní ragbyová sezóna. Prvním jarním kolem ji zahájila Soutěž žen XV na horním hřišti Tatry Smíchov. Utkaly se týmy Spatria (společenství klubů Sparta, Tatra a Slavia) a Petroučany (společenství klubů Petrovice, Přelouč a Říčany).

Tým Spatria na hřišti řádil, hladce zvítězil a vytvořil si na čele tabulky menší náskok, nicméně týmu Petroučan patří jiné uznání: prakticky celý tým pocházel jen z Petrovic. Protože ženské ragby se u nás soustřeďuje především na sedmičkovou, olympijskou formu, kluby nemívají tolik hráček a na patnáctkovou soutěž se spojují. Ovšem petrovickým hráčkám z pracovních a jiných důvodů nedorazily posily z Přelouče a z říčanského klubu dorazila jedna jediná hráčka. Petrovičanky byly přesto schopny celý tým postavit z vlastních hráček. Nezkušenost některých z nich přispěla k vysoké prohře, ale cekově si petrovické hráčky zaslouží uznání a obdiv.
Spatria vletěla do utkání sebevědomě a už v páté minutě bodovala Šárka Šimánková. Hráčky Spatrie měly převahu ve všech herních činnostech – v mlýnech, autech, v útočné i rojové hře. Postupně pětku za pětkou zvyšovaly náskok. Petroučany se nevzdávaly, usilovně bránily a pokoušely se přecházet do protiútoku, ovšem jejich hráčky často chybovaly, což rozjetá Spatria nemilosrdně trestala. Těsně před koncem se Petroučany dostaly pět metrů od brankoviště Spatrie a dokonce rozehrávaly trestný kop. Už to vypadalo na čestný úspěch, ale všechno zmařila chyba v rozehrávce a Spatria opět bodovala protiútokem přes celé hřiště.
Spatria si tak vyzkoušela útočnou kombinační hru a už se těší na brněnsko – vyškovskou Vydru.

Spatria – Petroučany 76 : 0 (poločas 37 : 0)
body:
Šárka Šimánková 26 (čtyři pětky a tři kopy po pětce)
Kateřina Wackermannová 5
Kateřina Pokorná 15 (tři pětky)
Martina Hlaváčová 10 (dvě pětky)
Aneta Šmejdová 5
Kateřina Daníčková 5
Kateřina Gaperová 5
Pavla Fišrová 5

Horní hřiště Tatry Smíchov, Běžecká ulice
výkop 14,00
82 diváků

Průběžná tabulka Soutěže žen XV:
1. Spatria 13 bodů
2. VyDra 7
3. Petroučany 3

VyDra má o utkání méně.

foto Miloš Březina:
Šárka Šimánková míří za jednou ze svých čtyř pětek.

« »