České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Holčičí tým na PYRF 2016

V rámci letošního Prague Youth Rugby Festivalu 2016 se v rámci kategorie U12 opět představil tým složený výhradně z dívek: Czech Girls Team. Za tento tým nastoupily dívky z Petrovic, Tatry, Sparty a Olympu. V některých zápasech si za dívčí tým zahráli také dívky ze zahraničních klubů (Německo)
Slečny se v jinak chlapecké konkurenci vůbec neztratily. Po trochu vlažném začátku, kdy byla patrná nesehranost dívek, hrajících spolu mnohdy poprvé, se do toho dívky pustily a překvapovaly jednoho soupeře za druhým.
2. místem v základní skupině si slečny zajistily postup do vyšší výkonnostní skupiny. Tam pak narazily na velmi silné soupeře, kteří byli schopni využít své výškové a hmotnostní převahy. Dívky musely mnohdy zdvojovat i ztrojovat skládky a tím se soupeřům otvíraly možnosti zaútočit do prořídlé obrany. Soupeři sice byli nad síly dívek, ale předvedenou hrou si slečny zajistily velké sympatie v publiku. Nejeden trenér je pak dával za vzor svým svěřencům. V bojích o umístění pak dívky svedly ještě dva zápasy, kdy uhrály velmi ceněnou remízu s ambiciózním týmem Kijeva a zcela rozdrtily německý tým. Výsledné 10. místo z 24 týmů je v nabyté konkurenci velmi pěkným výsledkem.
Děvčata si hru a společně strávený den velmi užila a při loučení došlo i na slzy.
Jejich bojovný výkon a předvedená hra byl pěknou reklamou na dívčí ragby v Čechách.

« »