České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Soutěž žen XV: Petroučany – SpaTra

V sobotu 1. 11. se v Petrovicích hrálo další kolo Soutěže žen XV. Nastoupila proti sobě společenství Petroučan a Spatry. Oproti prvnímu kolu mělo utkání daleko větší náboj co se týče nasazení, ale zároveň to byla o to menší ragbyová krása. Byla to urputná bitva.
Jako první bodovala SpaTra, když už ve čtvrté minutě pokládala Věra Samková. Šest minut nato kontrovaly Petroučany. Po úniku Adriany Krütznerové pokládala Kateřina Zárubová.
Za další čtyři minuty po další akci Petroučanského útoku donesla pětku Radana Sládková. Hra se v té chvíli přestěhovala především na polovinu SpaTry, která se bránila, seč mohla.
Ovšem ve třicáté minutě opět dotlačila SpaTra postupnými fázemi balón na polovinu Petrovic a její úsilí bylo korunováno další pětkou Věry Samkové.
Poločas tak byl 10 : 10.
V druhé půli pokračovala hra ve stejném duchu – šlo více o souboj vůlí, než herních dovedností. Oba týmy chybovaly a své chyby napravovaly jen nezměrnou bojovností.
Za Petroučany pokládala v padesáté osmé minutě Lucie Svobodová a za další čtyři minuty Anna Rousová. Vypadalo to, že je rozhodnuto. Nicméně SpaTru to nezlomilo a čtyři minuty před koncem ještě jednou položila Věra Samková a dovršila tak svůj hattrick. Urputný boj pokračoval do posledních vteřin, ale Petroučany si už nedaly vítězství vzít.
Slabinou obou stran v tomto utkání byly kopy, když se ani jedné straně nepodařilo proměnit ani jeden kop po pětce, ani trestné kopy a ani jediný pokus o dropgól ze strany Petroučan těsně před koncem.

Petroučany – SpaTra 20 : 15 (poločas 10 : 10)

Body za Petroučany:
položené pětky: Kateřina Zárubová, Radana Sládková, Lucie Svobodová, Anna Rousová

Body za SpaTru:
položené pětky: Věra Samková 3

Foto Michal Bednář

« »