České Rugby Ženy

Tento web je neoficiální a informace a výsledky zde uváděné jsou občas zveřejněné dříve, než došlo k jejich kontrole a oficiálnímu schválení Českou rugbyovou unií.

Mohou tedy obsahovat drobné nepřesnosti. Pro čistě oficiální informace se musíte vrátit zpět na hlavní stránky České rugbyové unie.

Tatra postupuje do nejvyšší série

V sobotu se hrál závěrečný turnaj 1. série na Tatře. Domácí tým byl jasný favorit na postup do nejvyšší Elitní série a rozhodně si nechtěl nechat tuto možnost vzít na domácím hřišti. Podle bodové logiky Tatře stačilo jedno jediné vítězství v turnaji a druhá Přelouč už ji nemohla dohnat. Tomu se ovšem hned v prvním utkání překvapivě postavily dívky z Petrovic. Tým Petrovic B skončil na minulém turnaji předposlední a proto ho hned na začátku čekal těžký los. Petrovičanky se ovšem pustily do Tatry hlava nehlava a ta znervózněla. „Tatranky“ dělaly pod tlakem nečekané chyby a Petrovice toho využívaly. Na obou stranách padly tři pětky, Tatra nakonec se štěstím zvítězila o jeden jediný kop po pětce a tím pádem si zajistila postup.
V dalším utkání uklidněná Tatra porazila Plzeň a postoupila do finále s Přeloučí. Přelouč vyhrála základní skupinu rozdílem třídy, ovšem ve finále na spokojenou Tatru nestačila.
Zajímavé věci se zatím děly na druhém konci tabulky. Stále se lepšící Sedlčany přijely i se silnou lavičkou a probojovaly se do utkání o třetí místo. Plzeň, která skončila pátá, už mohla jen s napětím sledovat tento zápas. Pokud by Sedlčany vyhrály, poslaly by ji do 2. série. To se ale nestalo, v napjatém utkání zvítězily Petrovice B a Sedlčany tak přeci jen sestupují.
Nemusí to ovšem být definitivní.
Tým Prague’s Cats dorazil ve značně zdecimované sestavě, navíc se mu během turnaje zranila reprezentantka do osmnácti let Lucie Johová a „kočičky“ skončily poslední. Předešlé dobré výsledky jim sice zajistily účast v 1. sérii i v příštím roce, ale budoucnost týmu je nejasná. Nedostatek hráček v kombinaci s tím, že trenér Petr Okleštěk právě převzal mužské áčko Sparty, nevěstí nic dobrého. Pokud by se tým příští rok nepřihlásil do soutěží, je možné, že buď Sedlčany nesestoupí, nebo z 2. série postoupí dva týmy. O tom bude rozhodovat Sportovně-technická komise ČSRU.

Boje ve skupinách:
skupina A
RC Tatra Smíchov – RK Petrovice B 17 : 15
RK Petrovice B – RC Plzeň 12 : 10
RC Tatra Smíchov – RC Plzeň 25 : 10

skupina B
RC Přelouč – Prague’s Cats 31 : 5
RC Sedlčany – Prague’s Cats 26 : 5
RC Přelouč – RC Sedlčany 31 : 5

Boje o pořadí:
o 5. místo
RC Plzeň – Prague’s Cats 29 : 0
o 3. místo
RK Petrovice B – RC Sedlčany 10 : 5
o 1. místo
RC Tatra Smíchov – RC Přelouč 17 : 5

Pořadí turnaje:
1. RC Tatra Smíchov
2. RC Přelouč
3. RK Petrovice B
4. RC Sedlčany
5. RC Plzeň
6. Prague’s Cats

Konečné pořadí 1. série:
1. RC Tatra Smíchov 51
2. RC Přelouč 43
3. RK Petrovice B 29
4. Prague’s Cats 19
5. RC Plzeň 17
6. RC Sedlčany 16

Přelouč se marně snažila zastavit Tatru v letu.
Foto Milan Březina

« »